28.12. je bil na Štajerskem napovedan dež, zato smo se odpravili na Gorenjsko, natančneje v Kranjsko Goro. To je predel Slovenije, ki naju nikoli ne razočara…nekako se počutiva kot, da sva tam doma. Vedela sem, da je pred nami čudovit, sončen dan in res je bil. Pridružila se nam je še Mateja s sinčkom Tevžom.

Najprej smo šli na Zelence, Zelenci so izvir reke Save Dolinke, ki se v naselju Lancovo združi s Savo Bohinjko in nato pod imenom Sava teče vse do izliva v reko Donavo pri Beogradu v Srbiji. Z razglednega stolpa smo občudovali okoliške vrhove…Špik, Vitranc, Ciprnik, Jalovec in Visoko Ponco. Izlet, ki ga zelo priporočam.

Ker smo do Zelencev hodili zgolj 5 minut, smo seveda morali skočiti še na en hribček. Idejo za Srnjak 955m je dal kolega, ki je domčin. Mi sami dvomim, da bi se kdaj odločili za vzpon na ta hrib. Iz Kranjske Gore vodi lahka neoznačena steza, ki te po pol ure hoje privede do Gostišča Srnjak. Tu se odprejo razgledi na Kranjsko Goro in vse njene okoliške vrhove. Čudovit razgled v katerem lahko uživaš ob dobrem štrudlju, ki ga ponujajo v gostišču.

Vsi trije fantje so bili v nosilkah zelo pridni in brez problema smo izpeljali izlet kot smo si ga zamislili.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress