23.oktobra 2016 sva z najinima fantoma prvič šla v hribe. Stara sta bila štiri mesece in pol. Odločili smo se za Smrekovec, ker prvič nisva želela predolgo hoditi, saj nisva vedela kako bosta fanta sprejela nošnjo v nosilkah. Smrekovec je gora vulkanskega nastanka v Kamniško Savinjskih Alpah. Na vrhu stoji kamnita piramida z vpisno skrinjico.

Z avtom smo se zapeljali do Doma na Smrekovcu, od koder je do vrha pol ure hoje. V koči smo se oblekli in pripravili na naš prvi pohod. Priružila sta se nama še kolega s 7 mesečno punčko.

Vreme je bilo nestabilno, a kljub temu nas je na začetku lepo grel sonček. Fanta sta po 10 minutah hoje zaspala in spala skoraj cel pohod. Malo smo imeli smole, saj so na vrhu razglede zakrivali oblaki. A kljub vsemu sva bila vesela, da v nosilkah ni bilo nobenega pritoževanja in, da nam je šlo prav super.

Pohod na Smrekovec je idealen za male dojenčke, saj je tura res kratka, poleg tega pa imate možnost parkirati pri koči, kjer ga lahko potem še v miru nahranite, previjete itd. Super pa je tudi to, da se pol ure vseskozi vzpenjate, zato je to dober trening tudi za starše. Nekoliko bolj previden je potem treba biti pri sestopu, ker nas nosilka ovira pri pogledu naprej.

Vsekakor še kdaj ponovimo vzpon v poletnem času.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress