Kranjska Gora ima za naju poseben pomen. Na ta kraj naju vežejo čudoviti spomini. Moja tura na Malo Mojstrovko leta 2012 je bila “kriva”, da sva se z možem spoznala in 3 leta kasneje v Kranjski Gori tudi poročila. Poleg tega sva v teh koncih skupaj opravila kar nekaj tur in se že veselim vseh, ki še sledijo (tudi z najinima škratoma).

V sredini avgusta sta bila najina fanta stara dobra dva meseca. Počasi smo se že navadili na nov ritem življenja, čeprav smo se v nekaterih stvareh še vedno precej lovili. Ampak glede na to, da se je bližala najina obletnica poroke sva zbrala pogum in tako smo se za dva dni odpravili v Kranjsko Goro. Že, ko sva se poročila sva rekla, da bova vsako leto v avgustu obiskala kraj, kjer sva si obljubila večni da.

Na poti proti Kranjski Gori smo se ustavili pri Aljaževem domu v Vratih. Bilo je res lepo po dolgem času vonjati gorski zrak in imeti gore tako blizu, da bi se jih skoraj lahko dotaknila. Bil je čudovit dan in pogled proti Triglavu naju je napolnil z energijo. Upam in želim si, da se bom/bova enkrat lahko nanj povzpela z najinima fantoma. Kar nekaj časa smo sedeli na terasi, saj sta bila škrata tako zelo pridna, da sem se kar čudila. Očitno je tudi njiju prevzel vonj čudovite narave in sta zato brez problema ležala v vozičku ter uživala v sončnem dnevu. Čas je tekel neizmerno hitro in vedela sva, da se moramo odpraviti proti Kranjski Gori, saj sta najina fanta v poznem popoldanskem času neizmerno tečna. Zapeljali smo se v Gostišče Pri Martinu, kjer smo imeli rezervirano sobo. Bil je čudež, da smo sobo sploh lahko rezervirali (zaradi ene odpovedi), saj so v avgustu tu vsi apartmaji in vse sobe zasedene. Za naslednje leto vemo, da moramo rezervirati pred poletjem. Glede na to, da sem si takrat še črpala mleko, smo šli najprej v sobo, da sva nahranila fanta in, da smo pripravili vse za spanje. Nato pa nam je ostalo ravno toliko časa, da smo se podali na sprehod proti jezeru Jasna. Kljub temu, da je sprva kazalo, da bo začelo deževati, je vreme zdržalo in sprehod nam je vsem štirim dobro del. Pri jezeru Jasna so res lepo uredili okolico in prav prijetno je bilo tam malo posedeti. Da ne govorim o tem kako čudovit je razgled.

Počasi smo se morali vrniti nazaj, saj se je bližala ura za spanje. Naslednje jutro smo se sprehodili do mestnega jedra, kjer smo si s prijatelji privoščili jutranjo kavo. Kasneje pa smo se zapeljali še do Tonkine koče, kjer sva imela civilni del poroke, zato sva jo obvezno morala obiskati. Čeprav je minilo leto dni, se mi je zdelo kot da je minil samo en dan. Tonkina koča je res čudovita postojanka. S svojo majhnostjo spominja na pravljično hiško. Tudi osebje je zelo prijazno in hrana več kot odlična. Če vas bo kdaj pot zanesla na Vršič, vsekakor priporočam obisk te koče.

Tako se je naš kratek, a sladek dopust zaključil. Po kosilu smo se vrnili nazaj proti domu.

Kaj bi naslednjič naredila drugače? V Kranjski Gori gre čas zelo hitro, saj je toliko stvari, ki jih lahko počneš. Vsekakor moramo naslednje leto iti za dlje časa. Poleg tega pa je bilo tudi najinima fantoma na trenutke naporno, ker smo preveč hiteli. Torej drugo leto…minimalno dve nočitve 🙂

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress