Marko Žunec

Vodnik PZS in alpinistični pripravnik

Nekdo mi je enkrat postavil zelo zanimivo vprašanje: »Zakaj sploh hodiš v hribe?«. Hmmm…tako enostavno vprašanje, ampak iskreno sem se kar zamislil nad tem, da nisem poznal enostavnega odgovora. No…jaz sam sem ga že poznal, ampak kako to na enostaven način obrazložiti drugemu. Začel sem nekako tako… Prvič sem šel v hribe zaradi fotografije in ne zaradi hribov samih. Potem pa sem tam gori spoznal mir, tišino, lahkoten veter, vonj narave in še bolj sem spoznal samega sebe. Spoznal sem kaj si sploh želim od življenja. Ko dobim klic gora, enostavno moram iti. Takrat v sebi občutim rahlo praznino, kot da bi se sestavljanka razdrla, jaz pa jo moram ponovno sestaviti. V hribih jo vedno spet sestavim skupaj in si naberem energijo za naprej. Težko je opisati, kako zelo te razgledi v hribih napolnijo z vsem kar potrebuješ za življenje. Občutek imaš, da je vse mogoče, da lahko vse premagaš, da si svoboden… Teh občutkov nočem nikoli izgubiti in zato me obisk naših gora tako zelo privlači.

Veliko je še poti, ki jih želim raziskati. Lahko jih začnete raziskovati z mano. Vem, da nekateri nimajo poguma, da bi z obiskom gora začeli sami, ali pa se enostavno bolje (bolj varno) počutijo, če gredo v hribe s skupino.

Imate željo stopiti na vrh Triglava, najvišji vrh Slovenije in hkrati najvišji vrh Julijskih Alp?

Ali pa na Grintovec, Stol, Škrlatico, Jalovec, Mangart…?

Imate željo doživeti najlepšo svetlobo, ko sonce obsije naše gore v tihem jutru ali večeru?

Verjemite, vsak ima to željo. Mogoče zanjo že veste, mogoče boste do tega spoznanja prišli kasneje v življenju. Vsekakor pa… ko boste enkrat doživeli lepoto naših gora, jih nikoli ne boste želeli nehati obiskovati.

Če želite vzpon opraviti varno in uspešno, ste lepo vabljeni, da me kontaktirate in dogovorili se bomo za termin vzpona. Ponujam vam pripravo, organizacijo in vodenje ture.

Se vidimo na nepozabnem doživetju.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress