V sredo, 25.1.2017 sva z Izidorjem odšla raziskovat Pohorje oz. iskat Tiho jezero. Noben od naju še ni bil tam, zato je bila to prava mala avantura.

Z avtom sva se zapeljala do koče na Klopnem vrhu, kjer je bila cesta dokaj prevozna (seveda z zimskimi gumami). Od koče sva nadaljevala v smeri proti Klopnem vrhu, ki sva ga dosegla v roku 20min. Vrh je zelo zanimiv, saj ne gre za tipičen vrh, ampak je le-ta skrit v gozdu in obdan z drevesi (vpisna knjiga in žig sta pripeta na drevo). Pot naju je vodila po globokem in neshojenem snegu nazaj proti koči, kjer sva ubrala drugo pot, proti Osankarici oz. Tihem Jezeru. Oskrbnik je za pot lepo poskrbel in jo je zratrakiral. Midva pa sva šla raziskovati malo po svoje, saj je bil užitek gazit po mehkem snegu. Po dobrih 20min prideva do razpotja, kjer slediva naprej proti Osankarici. Po nadaljnjih 20min prideva do novega razpotja, kjer piše, da naju do Tihega jezera loči še 5min hoje. Teh 5min se je prelevilo v 1h večernega iskanja jezera, a le tega na žalost nisva našla. Ker pot na Tiho jezero velja za neoznačeno pot, le ta ni bila splužena niti shojena in tako sva bila prepuščena sama sebi, obdana z drevesi in snegom. Ker so minute hitro tekle in naju je že ulovila tema, sva bila primorana zaključiti z iskanjem jezera in se vrniti nazaj do koče oz. najinega izhodišča.

Lahko rečem, da je bila super izkušnja, ki jo bo potrebno ponoviti. Mogoče, ko bo dan malo daljši, saj bova v svetlem jezero zagotovo našla.

 

FOTOGALERIJA NAJINE AVANTURE

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress