Mala gorska potepuha

by

6. junija 2016 sva postala starša dvojčkoma Maticu in Niku. Po rojstvu otroka se življenje vsekakor spremeni. Če si bil prej navajen aktivnega življenja, si se potem nakako prisiljen umiriti in več časa preživeti doma. Vendar midva z možem sva vedela, da to ne bo trajalo dolgo, kajti svojima otrokoma sva želela čim prej predstaviti svet v katerem sva se spoznala in v katerem oba neizmerno uživava. Odločena sva bila, da najinih navad ne bova spreminjala, ampak jih bova le nekoliko prilagodila najinima škratoma in njunim potrebam. Lahko rečem, da nama odlično uspeva. Matic in Nik se zaenkrat v nosilkah odlično počutita in med nošenjem ni nobenega pritoževanja. Telesna bližina in gorski zrak sta za nas dobitna kombinacija. Lahko rečem, da sta takrat najbolj umirjena in predvsem videti zelo srečna. Najlepše je otroka pogledati v nosilki, ko se stiska k tebi in umirjeno spi v tišini ter na svežem gorskem zraku.

Prvič sva ju nosila v hribe pri 4 mesecih. Takrat se nama je zdelo, da smo pipravljeni. Nekako smo že imeli nek ritem in brez problema smo se organizirali (glede hranjenja, spanja itd.). Z dojenčkom v hribe je kar svojevrsten izziv, vendar kljub temu, da je vedno kar nekaj dela in priprav, se vsakega pohoda/izleta neizmerno veseliva.
V tej rubriki vam bova predstavila naše pohode in izlete. Mogoče boste tu dobili kakšno idejo kam iti naslednjič z dojenčkom, otrokom spoznavati gorski svet.

Sončni Zelenci in Srnjak 955m

28.12. je bil na Štajerskem napovedan dež, zato smo se odpravili na Gorenjsko, natančneje v Kranjsko Goro. To je predel Slovenije, ki naju nikoli ne razočara…nekako se počutiva kot, da sva tam doma. Vedela sem, da je pred nami čudovit, sončen dan in res je bil. Pridružila se nam je še Mateja s sinčkom Tevžom.

read more

Na Zelenico (1536m) še pred snegom

4.12.2016 smo se odločili, da se sprehodimo do Doma na Zelenici, ki se nahaja v Karavankah. Parkirali smo na Ljubelju, od koder je markirane hoje 1 uro in 20 min. Vedela sva, da se najina škrata v nosilkah odlično počutita, zato naju ni skrbelo ali nam bo uspelo.

read more

Prvega ne pozabiš nikoli – Smrekovec 1577m

23.oktobra 2016 sva z najinima fantoma prvič šla v hribe. Stara sta bila štiri mesece in pol. Odločili smo se za Smrekovec, ker prvič nisva želela predolgo hoditi, saj nisva vedela kako bosta fanta sprejela nošnjo v nosilkah. Smrekovec je gora vulkanskega nastanka v Kamniško Savinjskih Alpah. Na vrhu stoji kamnita piramida z vpisno skrinjico.

read more

Obiskali smo Kranjsko Goro

Kranjska Gora ima za naju poseben pomen. Na ta kraj naju vežejo čudoviti spomini. Moja tura na Malo Mojstrovko leta 2012 je bila “kriva”, da sva se z možem spoznala in 3 leta kasneje v Kranjski Gori tudi poročila. Poleg tega sva v teh koncih skupaj opravila kar nekaj tur in se že veselim vseh, ki še sledijo (tudi z najinima škratoma).

read more

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress